Skip to Content

Veelgestelde vragen

Geverfde stoffen kun je als nieuwe stoffen behandelen. De kleur blijft langer zitten als je een kleurwasmiddel gebruikt in plaats van een standaard wasmiddel.

Ja, het is prima om goed gewassen stoffen te verven en de regels van kleurmengingen zijn nog steeds van toepassing (als je bijvoorbeeld Blue Dye op een rood t-shirt gebruikt, zal het eindresultaat een prachtige paarse kleur zijn).

DYLON Pods Machinetextielverf kunnen op dezelfde manier worden gebruikt als DYLON handverf, maar de machinepods zijn voorgemengd met zout, dus het is niet nodig om dit toe te voegen. Houd er rekening mee dat DYLON Pods Machinetextielverf veilig kunnen worden gebruikt in wasmachines, mits de instructies worden opgevolgd.

Katoen, linnen en viscose nemen de kleur volledig over. Wol, zijde en combinaties van synthetisch materiaal met katoen/viscose geven lichtere kleurtinten. Volledig synthetische vezels (poylester, acryl, nylon) en stoffen met een speciale afwerking of membraan (stoffen die bijvoorbeeld alleen mogen worden gestoomd) kunnen niet worden geverfd.

Daarnaast is het goed om te weten dat je de beste resultaten bereikt op vlekvrije, schone stoffen. Vlekken worden niet altijd bedekt tijdens het verven en kunnen nog steeds zichtbaar zijn na het verven.

De motieven blijven hoogst waarschijnlijk na het verven zichtbaar.

Met 1 pod kan je maximaal 600 gram stof volledig verven (bijvoorbeeld een broek, vier t-shirts of een badhanddoek). Als je meer stof gebruikt, wordt de kleur lichter (met 1 pod kan je maximaal 1,8 kg stof verven). Als je meer stof volledig wilt verven, gebruik dan meerdere pods (bijvoorbeeld 2 pods voor 1,2 kg stof, zoals een tweepersoonsdekbedovertrek). Gebruik maximaal 5 pods in één wasbeurt en maak een pod altijd in één keer op.

Met 1 zakje kan je maximaal 250 gram stof volledig verven (bijvoorbeeld twee t-shirts). Als je meer stof volledig wilt verven, gebruik dan meerdere zakjes. Maak een zakje altijd in één keer op.

De regels van kleurmengingen zijn van toepassing (als je bijvoorbeeld Blue Dye op een rood t-shirt gebruikt, zal het eindresultaat een prachtige paarse kleur zijn).  Motieven op een stof zullen na het verven nog steeds zichtbaar zijn. Vlekken, vervaagde plekken of bleekvlekken worden niet altijd bedekt door textielverf.

Gebruik tijdens het verven met Dylon wasmachineverf geen extra zout of fixeermiddel, want deze zitten al in onze textielverf. Tijdens het verven met Dylon handwasverf moet zout worden toegevoegd.

Ja, DYLON heeft een assortiment van handwasverf.

Het beste is om het langste wasprogramma van 40°C voor katoen te gebruiken, en géén snelwas- of voorwasprogramma of zuinig (eco) wasprogramma. Een lagere temperatuur of een ander programma (bijv. ‘easy care’) is mogelijk, maar het resultaat zal niet hetzelfde zijn. Raadpleeg de instructies op het pakje.

Qua kleur moet je geverfde stoffen als nieuwe kledingstukken beschouwen. Je moet dezelfde kleuren bij elkaar wassen om te voorkomen dat de kleur afgeeft. Rode stoffen mogen bijvoorbeeld niet worden gewassen met witte stoffen.

DYLON brengt geen schade toe aan je wasmachine. Omdat DYLON een textielverf is, kunnen rubberen onderdelen zoals een deurrubber mogelijk licht vlekken. De vlekken hebben geen invloed op de volgende wasbeurten. We adviseren om de instructies op het pakje te volgen en de wasmachine na het verven te reinigen met een apart (leeg) wasprogramma op 40°C of 60°C met wasmiddel en reguliere bleek in de trommel. Sporen van textielverf op een deurrubber kunnen ok met een oude doek en een beetje bleek worden verwijderd.

Als er nog verf is achtergebleven in de wasmachine, voer dan nog een programma uit zonder was, maar met wasmiddel en reguliere bleek in de trommel. Als er nog verf is achtergebleven in het rubber van de wasmachine, maak het rubber dan schoon met bleek.

Ja, maar de wasmachine moet eerst worden gereinigd met een apart wasprogramma (het liefst op 40°C). Dit is nodig om eventuele verfresten in de wasmachine te verwijderen.

Nee, DYLON textielverf is alleen voor voorlader wasmachines.

De beste resultaten worden bereikt op vlekvrije, schone stoffen. Vlekken worden niet altijd bedekt tijdens het verven en kunnen nog steeds zichtbaar zijn.

Het is belangrijk om de wasmachine eerst te reinigen na gebruik van textielverf om verkleuringen te voorkomen.

  • Reinig het rubber van de wasmachine trommel grondig aan binnen en buitenzijde met een doekje met chloor/bleek. 
  • Draai hierna een 90°C programma met een lege trommel om de wasmachine te reinigen.

Tijdens het verfproces met DYLON in 3 wasbeurten verbruik je 60 liter (warm) water. Het maken van één nieuwe jeans kost ongeveer 8000 liter water, met name voor de productie van katoen en de irrigatie van het land.

Onze DYLON Pods zijn 100% recyclebaar, zowel de sleeve als de pod zelf. De sachets van de hand dyes zijn momenteel niet recyclebaar en kunnen ook niet worden gerecycled. Ons team is op zoek naar een oplossing die kan worden gerecycled.

Ja, de geverfde kleding mag na een eerste keer wassen in de droger. Je kunt de met DYLON geverfde kleding net als andere gekleurde kleding behandelen.

Ja, het is mogelijk om geverfde stoffen te strijken, net als andere nieuwe of gekleurde stoffen.