Skip to Content

Van vaal naar optimaal: 3 manieren hoe machinewas verf jouw garderobe kan redden

Woman sitting on a step, wearing olive green blouse, grey trousers and a black handbag.
 • Herleef, herstel en fris je outfits op met machinewas verf
 • Blaas nieuw leven in je garderobe in slechts vijf stappen
 • Herstel je verschoten spijkerbroeken in oude glorie
 • Geef weer kleur aan je vale shirts en jurkjes

Het draagt ​​geen lycra of een cape, maar je wasmachine staat op het punt je garderobe te redden. De verschoten kleren van destijds en de outfits waarvan je eens (ten onrechte) dacht dat ze modieus zouden zijn, hoeven zich niet meer te schamen.

Alles wat nodig is om nieuw leven en energie in je kleding te blazen, is een DYLON Pod met machinewas verf. Het is écht zo eenvoudig. Laten we beginnen:

Aanwijzingen voor verven in de wasmachine

Luister naar je innerlijke stem, die schreeuwt: "Kan ik mijn kledingkast echt opfrissen met verf?" Het antwoord is, ja! Je kunt verouderde en verschoten kleding met machinewas verf een nieuw leven inblazen of gewoon een ander kleurtje geven... en dat in slechts vijf stappen:

 1. Weeg je kleding om te bepalen hoeveel verf je nodig hebt (één DYLON Pod met machinewas verf kan 600 gram stof tot de volle intensiteit verven).
 2. Zorg ervoor dat je stoffen schoon zijn en maak ze vochtig.
 3. Plaats de vochtige kleding in de wasmachine en leg de onverpakte en geopende DYLON Pod met machinewas verf er direct bovenop.
 4. Stel de wasmachine in op een volledig wasprogramma van 40° C. Gebruik geen spaar- of voorwasopties.
 5. Voer hetzelfde wasprogramma nogmaals uit, dit keer met wasmiddel om de kleurstof eruit te spoelen.
 6. Haal je kleding eruit en voer hetzelfde wasprogramma opnieuw uit (met wasmiddel) om je wasmachine te reinigen.
Young woman wearing a long ochre cardigan over a black top and blue jeans.

Voor het beste resultaat

    7. Lees altijd de volledige instructies (in de verpakking) voordat je begint.

Aan de slag! Hier zijn drie manieren waarop jij jouw garderobe kunt opfrissen en verfraaien:

1. Lang leve jouw favoriete shirt!

Intense kleuren zijn mooi maar vervagen. Zwart wordt grijs, bruin wordt grijs, groen wordt groenachtig grijs. Allemaal best wel saai. Zelfs de meest geliefde shirts worden uiteindelijk afgedankt, omdat – en laten we eerlijk zijn – niemand vale kleding wil dragen. Dat kan anders – zo kun je weer kleur geven aan je favoriete shirt:

 1. Kies een kleur DYLON machinewas verf die het beste overeenkomt met de kleur van jouw shirt. Er zijn 22 prachtige kleuren om uit te kiezen, dus dat zal wel lukken.
 2. Volg bovenstaande aanwijzingen voor verven in de wasmachine.
 3. Kijk in de spiegel en vraag jezelf af: kan ik een avond vol met complimenten wel aan?

2. Spijkerstof weer supertof!

Je favoriete jeans is je trouwe begeleider en altijd met jou onderweg – in het avondlicht van de stad tot onder de halogeen spots van de supermarkt. Geen enkel licht kan echter verdoezelen dat jouw jeans vaal is geworden (en eigenlijk niet meer geschikt is voor een avondje uit). Zo worden ze weer aantrekkelijk:

 1. Kies een kleur DYLON machinewas verf die het meest lijkt op de kleur van je jeans – Jeans Blue en Intense Black zijn populaire kleuren.
 2. Volg bovenstaande aanwijzingen voor verven in de wasmachine om de relatie met je spijkerbroek weer te intensiveren.

3. Little niet-zo-black dress

Iedereen heeft wel eens wat TLC nodig; dat geldt natuurlijk ook voor je party outfits. Je little black dress is een icoon en onmisbaar, maar na verloop van tijd kan ook zij de invloeden van wassen en dragen niet weerstaan. Als je bondgenoot haar temperament van vroeger heeft verloren, laat haar dan niet vallen als een baksteen. Jij kunt haar weer een nieuw leven geven (en elke andere jurk die is verbleekt). Het opfrissen van je jurken is echt eenvoudig:

 1. Kies de DYLON machinewas verf Intense Black (of de kleur die het meest lijkt op de jurk die je wilt opfrissen).
 2. Volg bovenstaande aanwijzingen voor verven in de wasmachine om de oorspronkelijke staat van je jurk te herstellen – en neem haar weer gezellig mee uit!
Red-haired woman in a tight-fitting black mini dress holding a black clutch.
Gerelateerde artikelen
 • Hoe je canvas schoenen verft alsof je het al je hele leven doet

  Wie wil er nou saaie witte gympen of espadrilles, als je schoenen kunt hebben die elke fashionista begeert? Ontdek hier hoe je jouw schoenen met een beetje verf en jouw wasmachine een trendy nieuw uiterlijk kunt geven.

 • Twee DIYs die bewijzen dat batikken de coolste trend is waar je ooit van hebt gehoord

  Wees uniek! Ontwerp jouw eigen stoffen en geef je garderobe met deze schitterende batik tutorials een eenmalig karakter.

 • De DYLON Story: waar kleur en mode samenkomen

  Van een kleine garage in Londen tot de dominante kracht op het gebied van textielverf, kleur en mode – DYLON heeft een nogal wilde rit achter de rug. Lees verder om alles te ervaren over DYLONs fascinerende geschiedenis.