Skip to Content

Doe mee met de hoodie-revolutie: hoe je sweaters kunt verfraaien

  • Athleisure is in en breekt de kloof tussen mode en sport – verfraai je hoodie en sluit je aan bij de revolutie
  • Vijf schitterende hoodie-looks die je inspireren
  • Hoe je vale hoodies met textielverf kunt omtoveren tot echte eyecatchers

Street fashion en athleisure zijn hot en vlot. Het concept dat kleding zowel functioneel als ook stijlvol kan zijn, is spannend, dynamisch en beliefd bij trendsettende beroemdheden en excentrieke modeontwerpers. Waar wacht je nog op? Nu is de tijd om je vervaagde, oude, vergeten hoodies uit de kast te halen en je bij deze revolutie aan te sluiten. Benieuwd wat er goed uitziet en hoe het werkt? Hier zijn vijf prachtige hoodie-looks en hoe jij deze met machinewas verf kunt creëren…

Vijf hoodie-looks

1. Shorty sporty

Mid-riffs zijn in er is geen enkele top hiervoor beter geschikt dan de buikvrije hoodie. De coole en krachtige pasvorm past perfect bij een zwarte legging of een jeans met hoge taille.

2. Combat chic

Militaire invloeden brengen niet alleen een trendy look, maar ook een element van comfort en stijlvolle functionaliteit. Combineer een donkere hoodie met een zwarte skinny-jeans en legerkistjes voor een sportieve en toch modieuze look.

3. Business stylin'

Zakelijke kleding is misschien niet het eerste dat in je opkomt, maar deze combinatie is geniaal. Draag een zwarte hoodie op een getailleerde sigarettenbroek met zwarte blazer en rond je look af met zwarte enkellaarzen voor een ontspannen, professionele look.

4. Gangsta glam

Hoodies hebben een attitude; maak hier gebruik van. Neem een oversized hoodie en combineer deze met afgesneden denim shorts of mini-rok, high-top sneakers en veel bling bling.

5. Little red riding hoodie

Wees geen muurbloempje – een felrode hoodie is het perfecte trendy kledingstuk bij een versleten jeans, denim shorts, zwarte broek of bij zo ongeveer alles.

Hoe je jouw hoodie mooier kunt maken

Klaar voor deze schitterende looks? Het is niet nodig om al je geld aan nieuwe kleding te besteden. Haal díe hoodies die spinnenwebben verzamelen uit je kast, en geef ze met wat verf een nieuw leven:

1. Kun je het verven?

De meeste hoodies zijn gemaakt van natuurlijke of gemengde vezels, wat betekent dat ze machinaal geverfd kunnen worden. Maar voordat je je look gaat opfrissen, moet je nog even controleren of jouw hoodie hier ook bij hoort.

2. Kleurenraadsel

Donkere kleuren zoals vale zwarttinten, grijze, groene en marineblauwe tinten moeten donkerder worden geverfd. Kies een verf die bij de oorspronkelijke kleur past, zodat ze er weer als nieuw uitzien of verf ze zwart voor een intense, supercoole nieuwe look.

Lichtere kleuren bieden iets meer flexibiliteit, maar je moet hier rekening houden met de regels voor het mengen van kleuren. Je kunt bijvoorbeeld een lichtroze hoodie rood verven, maar als je blauwe textielverf gebruikt, zal het eindresultaat eerder paars zijn.

3. Afbeeldingen en prints

Meestal zijn logo's en prints op hoodies synthetisch, wat betekent dat ze machinewas verf niet absorberen en zo in tact blijven na het verfproces. Dit is misschien precies het coole effect dat je zoekt. Zelfs patronen die niet synthetisch zijn zullen waarschijnlijk nog te zien zijn – iets om in gedachten te houden!

4. Verven, schat!

Plaats de vochtige hoodies in de wasmachine en leg de DYLON pod er direct bovenop. Stel zonder toevoeging van wasmiddel je wasmachine in op een volledig wasprogramma van 40° C. Gebruik geen spaar- of voorwasopties. Zodra de wasbeurt klaar is, wasmiddel toevoegen en dezelfde wascyclus opnieuw uitvoeren. Neem vervolgens de hoodies eruit en voer dezelfde wasbeurt met wasmiddel voor de derde keer uit om je machine te reinigen.

5. Afknippen!

Als je voor een sexy sportieve look wilt gaan, knip je aan de onderkant je hoodie een stuk af, rol dan de stof ongeveer 2 centimeter omhoog en zoom de stof opnieuw om. Succes gegarandeerd!

Gerelateerde artikelen
  • De DYLON Story: waar kleur en mode samenkomen

    Van een kleine garage in Londen tot de dominante kracht op het gebied van textielverf, kleur en mode – DYLON heeft een nogal wilde rit achter de rug. Lees verder om alles te ervaren over DYLONs fascinerende geschiedenis.

  • Hoe je canvas schoenen verft alsof je het al je hele leven doet

    Wie wil er nou saaie witte gympen of espadrilles, als je schoenen kunt hebben die elke fashionista begeert? Ontdek hier hoe je jouw schoenen met een beetje verf en jouw wasmachine een trendy nieuw uiterlijk kunt geven.

  • Spijkerstof, katoen, linnen? Welke DYLON verf is de juiste voor jou?