Skip to Content

Jeans therapie: 3 manieren om vale denim te doen herleven

 • Denim is weer helemaal in en geldt nu meer dan ooit als modieus
 • Indigo en zwart zijn dé denimkleuren van dit seizoen
 • Herleef gedraagde en vale jeans, denim rokken en jassen met DYLON textielverf.
 • DYLON Jeans Blue en Intense Black zijn ervoor ontworpen om je denim weer een nieuw leven te geven

Zoals altijd is ons mode-universum verantwoordelijk voor deze opwindende nieuwe denim looks: een hoge taille, indigo, geborduurd, oversized en dip-dye is wat je tegenkomt. Versleten en afgedragen jeans zijn uit.

Dus als je je denimfavorieten weer in het gereel wilt brengen is het nu tijd om in te grijpen. Weet je niet meer waar je moet beginnen? Geen zorgen – hier zijn drie manieren waarop je met DYLON textielverf jouw spijkerstof weer herleeft en vernieuwt, zodat het weer met de trends van vandaag kan concurreren:

1. Go indigo!

Je wilt echt niet weten hoe verschoten en vale denim zich voelt als het wordt afgewezen. Iedere dag, dat je je spijkerbroek, -jas, -rok niet kunt dragen, gaat beslist een donkere en duistere dag worden. Hé, maar wacht even, je hoeft geen afscheid te nemen. Doe het niet!

Indigo is weer helemaal terug van weggeweest, en hóe! Een eenvoudige manier om de oorspronkelijke kleur weer terug te krijgen is een simpele indigo-wasbeurt. DYLON Jeans Blue tovert een prachtige diepe indigokleur tevoorschijn. Precies wat je arme, vervaagde spijkerrok, jasje of spijkerbroek nodig heeft om het huis weer met goed fatsoen te kunnen verlaten.

2. Geef m’n shorts een tintje

Blauw, zwart en grijs zijn allemaal geweldig. Echt. Maar er zijn zoveel andere tinten die denim ook goed staan en het zou zonde zijn om je spijkerstof niet de kans te geven om te schitteren. Vooral omdat zachte gelato-tinten op het punt staan de wereld – en straatmode – stormenderhand te veroveren. Doe mee met deze trend en geef je denim hotpants een heerlijke gelato-make-over. Voor het beste resultaat, begin met witte (of een hele vale, bijna witte) denim korte broek, kies dan een zoete en speelse kleur zoals DYLONs Dusty Violet of Peony Pink voor een smakelijke nieuwe look.

3. Black to the future

De toekomst is trendy, we hebben het gezien: gedurfde rode, glinsterende schoenen, checkers en – je raadt het al – oversized zwarte spijkerjassen en zwarte rokjes met knoopjes aan de voorkant. Ja, zwart is weer terug! Dus als jouw spijkerbroek, -jasje of -rokje tot een onacceptabele mate is verschoten of gewoon een algemene update nodig heeft, is het nu tijd om DYLON machinewas verf Intense Black te pakken en aan de slag te gaan. Neem een verdunde concentratie voor donkere denim en geniet van de blauwzwarte uitstraling of verf een lichte jeans helemaal zwart – je krijgt er beslist geen spijt van!

Hoe je met je oude jeans de wereld kunt redden

"Kan ik echt de wereld redden met mijn oude spijkerbroek?" Vraag je je nu beslist af. Geen twijfel, het antwoord is ja! Afgezien daarvan, dat je jeans je dankbaar zal zijn, dat je hem toch noch een kans geeft, is er nog een andere goede reden om je jeans te behandelen met DYLON machinewas verf. Het is namelijk veel milieuvriendelijker dan een nieuwe te kopen.

Om je oude jeans er weer fris en fantastisch uit te laten zien, zijn er maar drie wasgangen nodig, wat natuurlijk maar een fractie is van de 8000 liter water die nodig zijn om de katoenvelden te besproeien bij de productie van een nieuwe spijkerbroek. Dus als je ervoor kiest je oude jeans op te knappen in plaats van een nieuwe te kopen, red je niet alleen je broek, maar ook je omgeving.

Gerelateerde Artikelen
 • De DYLON Story: waar kleur en mode samenkomen

  Van een kleine garage in Londen tot de dominante kracht op het gebied van textielverf, kleur en mode – DYLON heeft een nogal wilde rit achter de rug. Lees verder om alles te ervaren over DYLONs fascinerende geschiedenis.

 • Hoe je canvas schoenen verft alsof je het al je hele leven doet

  Wie wil er nou saaie witte gympen of espadrilles, als je schoenen kunt hebben die elke fashionista begeert? Ontdek hier hoe je jouw schoenen met een beetje verf en jouw wasmachine een trendy nieuw uiterlijk kunt geven.

 • Spijkerstof, katoen, linnen? Welke DYLON verf is de juiste voor jou?