Skip to Content

Ultra violet: Inspiratie omtrent de Pantone kleur van het jaar

  • Ultra violet is de kleur van Pantone van 2018
  • Upgrade je interieur door kussens, gordijnen, plaids, handdoeken en ander woontextiel in paarse tinten te verven
  • Voeg karakter toe aan je outfits met paarse statement-accesoires

Pantone heeft de kleur van het jaar bekend gegeven en alles draait om artistieke expressie, rust en meditatie. Ultra violet vindt evenwicht tussen energie en geluksmomenten om harmonie, creativiteit en fantasie in deze chaotische en drukke wereld te brengen. En wees eerlijk, kunnen we dat allemaal niet een beetje gebruiken? Als je nu knikt, lees dan hier hoe je van deze ultraviolette magie kunt profiteren...

Interieurdesign

Ultra violet is zo'n prachtige kleur dat niemand je het kwalijk zou nemen, als je je hele appartement – van muur tot muur – in deze schitterende kleur zou verven. Echter, waarschijnlijk zou je overweldigd raken. Als het gaat om het gebruik van de Pantone-kleur van het jaar, is het belangrijk dat deze kleur op het juiste moment de aandacht trekt:

1. Kussens

Het enige wat je nodig hebt om de inrichting van je woonkamer – of slaapkamer – te verfraaien, zijn een paar opvallende Dusty/Deep Violet kussens, naast een palet van poederig roze en grijze kleuren.

2. Gordijnen

Luchtige, ingetogen vitrage met een paar Dusty/Deep Violet gordijnen accentueren, is precies de juiste manier om rust in je omgeving te brengen. Leg hier en daar een paars kussen in je ensemble, zodat het oog in een vloeiende lijn door de kamer kan reizen.

3. Plaids

Pluche en luxe, violet is gemaakt voor plaids en dekens. Verf een lichtgekleurd linnen of katoenen deken Dusty/Deep Violet en combineer het vervolgens met turkoois en anthrazit voor een moderne en stijlvolle sfeer.

4. Handdoeken

Ze geven jouw badkamer meteen een koninklijke uitstraling – én, paarse handdoeken blijven altijd in. Splits je bandkamertextiel in drie groepen – handdoeken, badmatten en badlakens – en verf elke groep in een andere intensiteit Dusty/Deep Violet.

5. Sprei

Verander je slaapkamer van gewoon naar buitengewoon, door jouw ruimte een ​paarse make-over te geven – verf eyecatchers zoals mooie kussens of ieder ander element op je slaapkamer, dat jou een koninklijk gevoel geeft. Combineer met slanke gouden lampen en een lichtgrijs tapijt, om diepte en textuur te creëren.

Mode

Wie wil er nou niet trendy, stijlvol en leuk uitzien? Dat is geen makkelijke combinatie om te beheersen, maar violet kan dit allemaal oplossen. Hier lees je hoe je de Pantone-kleur van het jaar in jouw garderobe kunt integreren:

1. Sjaal

Of het nu een lichte linnen sjaal is, of dik gebreid, een paarse sjaal is precies wat je nodig hebt om je outfit een trendy kleurenpracht te geven. Combineer deze accessoire met een grijze broek, een wit shirt en gele sieraden.

2. Top

Gedragen met een zwarte spijkerbroek of een speels gekleurde rok, biedt een paarse top net genoeg van deze magische tint zonder te ver te gaan. Voeg een verrassend vleugje violet aan je outfit toe, door topjes met creatieve, onconventionele designs zoals off-the-shoulder halslijnen of gepofte mouwen te verven.

3. Rok

Met een intense scheut paars op je mini-rok, gecombineerd met een gelijkmatig gele top of een zwart business overhemd met knopen, word je de coolste vrouw in de stad. Een lichte denimrok is de perfecte kandidaat voor een Dusty/Deep Violet make-over. Voor het verven van gekleurde stoffen let op de regels voor het mengen van kleuren.

4. Blazer

Als je durft, verf dan een witte blazer prachtig Dusty/Deep violet. Of je hem nu combineert met een casual jeans en een witte top of met een donkere pantalon en een grijs shirt, het zal iedereen verbluffen!

5. Blouse

Voeg een koninklijke touch toe aan je business kleding, door een paarse blouse in jouw outfit te verwerken. Combineer met een traditioneel grijs pak of ga gewaagd en combineer met een felrood ensemble voor een echte catwalk look.

Gerelateerde artikele
  • De DYLON Story: waar kleur en mode samenkomen

    Van een kleine garage in Londen tot de dominante kracht op het gebied van textielverf, kleur en mode – DYLON heeft een nogal wilde rit achter de rug. Lees verder om alles te ervaren over DYLONs fascinerende geschiedenis.

  • Hoe je canvas schoenen verft alsof je het al je hele leven doet

    Wie wil er nou saaie witte gympen of espadrilles, als je schoenen kunt hebben die elke fashionista begeert? Ontdek hier hoe je jouw schoenen met een beetje verf en jouw wasmachine een trendy nieuw uiterlijk kunt geven.

  • Spijkerstof, katoen, linnen? Welke DYLON verf is de juiste voor jou?